Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο Πίνδαρος»

σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας

διοργανώνουν εκδήλωση καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια με κατασκευή πήλινων φωλιών και πολλές εκπλήξεις!!!

Σάββατο 1 Απριλίου 2023                  11:00 - 13:30  μ.μ     

Κεντρική Πλατεία Θήβας

                                              

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟEΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, η έναρξη των μαθημάτων σχολείων και παιδικών σταθμών για τις Δημοτικές ενότητες Θηβών, Βαγίων και Πλαταιών, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 9.00 π.μ.


Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Βοιωτίας

Mετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά κατόπιν εισήγησης των Δημάρχων,αναστέλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στους Δήμους: Αλιάρτου – Θεσπιέων , Θηβαίων, Τανάγρας και Ορχομενού

για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 10

Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑAναστολή Λειτουργίας Σχολείων Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 8/2/2023


Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 8  Φεβρουαρίου 2023


Aναστολή Λειτουργίας Σχολείων Δήμου Θηβαίων για την Τρίτη 7/2/2023


Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια του Δήμου Θηβαίων για την Τρίτη 7  Φεβρουαρίου 2023


Aναστολή Λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια Δήμου Θηβαίων για τη Δευτέρα 6/2/23


Με απόφαση του Δημάρχου Δήμου Θηβαίων, κ.Γιώργου Αναστασίου  τα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας Δήμου Θηβαίων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελούν υπό αναστολή για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 
 

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η Δ/ντρια & Οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας συγχαίρουμε ολόθερμα όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον 4ο Πρωτότυπο  Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και ιδιαίτερα όσους κατάφεραν να διακριθούν. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή πρόοδο και καλά αποτελέσματα σε επόμενους διαγωνισμούς.


Τερψιχόρειον Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο του Σχολείου μας θα παραδίδονται μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θηβών ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ κάθε Σάββατο.Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Σοφία Κωνσταντινίδη στο τηλέφωνο 6977075323.


AΓΙΑΣΜΟΣ 2022-2023


  Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες 

 Σας ανακοινώνουμε πως η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9:00π.μ. στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν μετά τον Αγιασμό.Σας ευχόμαστε Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά! 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ"
 
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 
 

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2020-2021
EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2021-2022ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΦΛΟΓΑ"


 

 

AΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Σας έχουμε αποστείλει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών μέσω myschool  για την αυριανή τηλεκπαίδευση.Λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην παραλαβή τους.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ


 

      

                           Επαναλειτουργία Σχολικών μονάδων από τις 10/1/2022 

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,
 
Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία!
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 10/1/2022 να γίνει με τροποποίηση των υγειονομικών μέτρων.
Κατά συνέπεια θα πρέπει:
1) Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.
2) Φροντίστε ΟΛΟΙ να παραλάβετε από τα φαρμακεία, έως και το Σάββατο πέντε (5) self test για τις δύο επόμενες εβδομάδες. 3 Τεστ για την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για την μεθεπόμενη εβδομάδα.
3) Την Κυριακή το απόγευμα θα κάνετε το πρώτο self test στα παιδιά και θα το δηλώσετε υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr . Το απόγευμα της Δευτέρας και της Πέμπτης θα κάνετε τα επόμενα.
Από την επόμενη εβδομάδα τα τεστ θα είναι δύο (κάνουμε τεστ κάθε απόγευμα Δευτέρας και Πέμπτης).
4) Όλα τα τεστ θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.
Παραμένουν ως μέτρα, ό,τι ίσχυε και κατά το προηγούμενο διάστημα (χρήση μάσκας, αερισμός αιθουσών, περιορισμοί στις επισκέψεις στο σχολείο, κλείσιμο τμήματος με 50% +1 νοσήσαντες, κλπ).

Παρακαλούμε πολύ να επιδείξετε την απαιτούμενη, για μια ακόμη φορά, προσήλωση και ευσυνειδησία στην εφαρμογή των μέτρων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, και αυτήν πρόκληση. Να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

              


                                                Ευχαριστήριο


                        Ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου 17-11-2021

                               

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου για το Πολυτεχνείο την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, δεν θα γίνουν μαθήματα. Σε κάθε τάξη θα γίνει εκδήλωση και αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο κανονικά και θα σχολάσουν στις 9.40 π.μ. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

΄Όσα από τα παιδιά συνοδεύονται κατά το σχόλασμα, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να έρθουν να τα παραλάβουν.           


                             Ευχαριστήριο            Τερψιχόρειον Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας

 

 Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο του Σχολείου μας θα παραδίδονται μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θηβών ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ κάθε Τετάρτη και Κυριακή.Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Σοφία Κωνσταντινίδη στο τηλέφωνο 6977075323.

 

    ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ    ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»


 Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας. 

Προσφέρουν:

 • Υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και την βελτίωση της επικοινωνίας
 • Ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών- μαθητών
 • Έγκαιρη αναγνώριση πιθανής εξαρτητικής συμπεριφοράς, ενημέρωση για τα υπάρχοντα προγράμματα και παραπομπή στο κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο
 • Ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση παιδιών και νέων, ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες αντίστασης στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και σε άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές ( τζόγος, διαδίκτυο κ.ά.)
 • Πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας

Απευθύνονται :

 • Σε γονείς
 • Σε εκπαιδευτικούς
 • Σε μαθητές, εφήβους και νέους
 • Στις ένοπλες Δυνάμεις
 • Σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μειονοτικές ομάδες, φυλακισμένους κ.ά)
 • Στην ευρύτερη κοινότητα

 Το Κέντρο Πρόληψης στελεχώνεται από μια ψυχολόγο και μία κοινωνιολόγο όπου εργάζονται σε επίπεδο ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής και υλοποιούν δράσεις στην οικογένεια, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων και στην ευρύτερη κοινότητα.

Διεύθυνση: Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3

Ώρες λειτουργίας: 08.00-14.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ FAX : 22620 81433

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pzvoiotiapar@gmail.com

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης « ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» παρέχονται δωρεάν.


           Εφαρμογή πλατφόρμας edupass.gov.gr από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021(30-10-2021)


                                 

Aγαπητοί Γονείς& Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.


Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δηλώνεται υποχρεωτικά:
1)  Κάθε φορά το αποτέλεσμα του self test που θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  βράδυ και από εκεί θα τυπώνεται πλέον η κάρτα μαθητή που θα επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή. 
2) Μόνο μία φορά θα δηλώσουν την υγειονομική τους κατάσταση ΟΛΟΙ οι μαθητές του σχολείου που έχουν νοσήσει και οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί.
3) Όλοι οι εισερχόμενοι στο σχολείο επισκέπτες ή οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.
 
Για είσοδο στην πλατφόρμα επιλέγετε edupass.gov.gr και χρησιμοποιείτε κωδικούς taxisnet.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. ​

​                                                                  Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

                                                       ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ (16-10-2021)


Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"για την ευγενική τους δωρεά προς το Σχολείο μας, 2 διαδραστικών πινάκων,2 βιντεοπροβολέων οροφής,2 ηλεκτρονικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων καθώς και ηχείων, την οποία αποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη.

Με την γενναιόδωρη τους προσφορά συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Σχολείου μας.

Το παρόν ευχαριστήριο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης, γενναιόδωρης και αξιέπαινης πράξης του "ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" προς το Σχολείο μας.

                                                                 Με εκτίμηση

                                                                   Η  Διευθύντρια του Σχολείου

                                                               Ο Σύλλογος Διδασκόντων

                                                                     Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

 

           Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία(28-9-2021)          Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

                    Για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων υπενθυμίζεται ότι:

 • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
 • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
 • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές εκτός από αυτούς που έχουν βεβαίωση νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
 • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

                                 

                                                              ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


 

 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (20 - 9 - 2021)

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως φέτος, λειτουργεί στο σχολείο ο θεσμός της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης ( ΕΔΥ), μία φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή). Η επιτροπή στελεχώνεται από την Διευθύντρια, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και την Ειδική Παιδαγωγό. Η σύσταση της ΕΔΥ απευθύνεται σε μαθητές και γονείς. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά πάντα με την απαραίτητη προστασία (μάσκα, αντισηπτικά) και να συνεργαστούμε για οποιαδήποτε θέμα σας απασχολεί.
Μπορείτε να απευθύνεστε με δική σας πρωτοβουλία για συναντήσεις στο τηλέφωνο του Σχολείου.

Με εκτίμηση
Η Ψυχολόγος, Μπεθάνη Ελένη
Η Κοινωνική Λειτουργός  Αβορίτη Άννα
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ (19-9-2021)

                                                  Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την αποφυγή συνωστισμού η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών διαφοροποιείται ως εξής:

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι τάξεις Α',Β',Γ' προσέρχονται και αποχωρούν από τη θύρα πλησίον του νηπιαγωγείου ,ενώ οι τάξεις Δ',Ε',ΣΤ' από τη θύρα του παλαιού κτιρίου αντίστοιχα.

Σας παρακαλούμε να τηρείτε με συνέπεια την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών σας ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός έξω από τις εισόδους του Σχολείου.  Για την δική σας ασφάλεια αλλά και των παιδιών σας είναι αναγκαίο, κυρίως κατά την αποχώρηση των μαθητών, να στέκεστε αριστερά και δεξιά των 2 θυρών τηρώντας το 1,5 μέτρο απόστασης μεταξύ σας και αφήνοντας απαραιτήτως έναν εύλογο διάδρομο ώστε να αποχωρούν οι μαθητές με ασφάλεια. Η μάσκα προστασίας θεωρείται αναγκαία κατά την παραλαβή των παιδιών σας.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Στα χειρόγραφα έντυπα δήλωσης του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αναγράφεται ο ειδικός κωδικός που σας δίνεται, διαφορετικά δεν θεωρείται έγκυρο το έντυπο.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει μαζί του 2 τουλάχιστον μάσκες προστασίας και όχι μια.

Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή θα ενημερωθείτε έγκαιρα για αυτό.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και τη συνεργασία. Για όποιο πρόβλημα προκύψει, είμαστε πάντα στη διάθεση σας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ » Αρχή-ΖΩ!» για τους μαθητές της Α΄ τάξης (12-9-2021)

Η δομή «ΓΕΦΥΡΑ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί  για άλλη μια σχολική χρονιά τη δράση  «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση αξίας 100 € εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)

Περισσότερες λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.gefyra.com.gr/drasi/parohi-sholikon-eidon-stoys-mathites-meli-oikogeneion-me-oikogeneiako-eisodima-kato-apo-orio

 


                        ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ

      

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,οι μαθητές θα προσέλθουν στο Σχολείο για τον καθιερωμένο Αγιασμό. Για την αποφυγή συνωστισμού η ώρα προσέλευσης έχει ως εξής:

Α-Β Τάξεις: Προσέλευση 8.05
Γ-Δ Τάξεις: Προσέλευση 8.10
Ε-ΣΤ Τάξεις: Προσέλευση 8.15
Αποχώρηση: 9.30 περίπου από τις ανάλογες θύρες προσέλευσης

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι τάξεις Α',Β',Γ' προσέρχονται και αποχωρούν από τη θύρα πλησίον του νηπιαγωγείου ,ενώ οι τάξεις Δ',Ε',ΣΤ' από τη θύρα του παλαιού κτιρίου αντίστοιχα.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9.00.Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών στην τελετή θα συμμετέχουν μόνο οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης. Οι υπόλοιπες τάξεις Α',Β',Γ',Δ' & Ε' θα πάνε κατευθείαν στις αίθουσες τους με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό. Όταν ολοκληρωθεί η τελετή ο Ιερέας θα ευλογήσει όλα τα υπόλοιπα παιδιά στις αίθουσες τους.

Οι συνοδοί των μαθητών θα παραμείνουν εκτός του Σχολικού χώρου τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 (μάσκες και αποστάσεις).Για την δική σας ασφάλεια αλλά και των παιδιών σας είναι αναγκαίο, κυρίως κατά την αποχώρηση των μαθητών, να στέκεστε αριστερά και δεξιά των 2 θυρών τηρώντας το 1,5 μέτρο απόστασης μεταξύ σας και αφήνοντας απαραιτήτως έναν εύλογο διάδρομο ώστε να αποχωρούν οι μαθητές με ασφάλεια.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη μάσκα τους και δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Τα βιβλία θα δοθούν την επόμενη μέρα ενώ τα παιδιά θα σχολάσουν στις 12.25.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!


Η Δ/ντρια του Σχολείου                                      ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


           ΔΙΑΘΕΣΗ SELF-TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (9 - 9 -2021)


Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
  Υπενθυμίζεται ότι:
το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,

 • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
 • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
 • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
 • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.