Στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές της Α' τάξης με την βοήθεια των δασκάλων τους,κ.Γιαννάκη Ελένης και κ.Πολυχρονίδου Ράνιας,ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα "Διατροφή και Διατροφικές συνήθειες".
Για τον σκοπό αυτό,την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017,υποδεχθήκαμε στο χώρο του σχολείου μας την κλινική διαιτολόγο και διατροφολόγο, κ.Κωνσταντίνα Πάλλιου και έτσι οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τις συμβουλές της για υγιεινή διατροφή.
Η κ.Πάλλιου,μας μίλησε για την σημασία του πρωινού γεύματος στη διατροφή μας αλλά και για την αποφυγή πολλών γλυκών και λιπαρών τροφών ώστε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.
Έτσι,συγκεντρώσαμε τις «χρυσές» συμβουλές της με γνώμονα την σωστή διατροφή για να είμαστε υγιή άτομα.
Κανόνας 1: Ποικιλία τροφίμων
Κανόνας 2: Μην παραλείπετε γεύματα
Κανόνας 3: Αλάτι με το μέτρο
Κανόνας 4: Πολλά φρούτα και λαχανικά
Κανόνας 5: Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
Κανόνας 6: Περισσότερα ψάρια
Κανόνας 7: Μην παραλείπετε το πρωινό
Κανόνας 8: Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
Κανόνας 9: Πίνετε άφθονο νερό και όχι αναψυκτικά
Κανόνας 10: Προτιμήστε την κατανάλωση ελαιολάδου έναντι άλλων λιπών (βούτυρο, μαργαρίνη κλπ)
.
Για τον σκοπό αυτό,την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017,υποδεχθήκαμε στο χώρο του σχολείου μας την κλινική διαιτολόγο και διατροφολόγο, κ.Κωνσταντίνα Πάλλιου και έτσι οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τις συμβουλές της για υγιεινή διατροφή.
Η κ.Πάλλιου,μας μίλησε για την σημασία του πρωινού γεύματος στη διατροφή μας αλλά και για την αποφυγή πολλών γλυκών και λιπαρών τροφών ώστε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.
Έτσι,συγκεντρώσαμε τις «χρυσές» συμβουλές της με γνώμονα την σωστή διατροφή για να είμαστε υγιή άτομα.
Κανόνας 1: Ποικιλία τροφίμων
Κανόνας 2: Μην παραλείπετε γεύματα
Κανόνας 3: Αλάτι με το μέτρο
Κανόνας 4: Πολλά φρούτα και λαχανικά
Κανόνας 5: Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
Κανόνας 6: Περισσότερα ψάρια
Κανόνας 7: Μην παραλείπετε το πρωινό
Κανόνας 8: Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
Κανόνας 9: Πίνετε άφθονο νερό και όχι αναψυκτικά
Κανόνας 10: Προτιμήστε την κατανάλωση ελαιολάδου έναντι άλλων λιπών (βούτυρο, μαργαρίνη κλπ)
.