Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΔΡΑΣΕΙΣ



Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας.Δίνοντας έμφαση στο κεντρικό σύνθημα της ημέρας "Αθλούμαι-Χαράζω το Μέλλον",οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες (Σκυταλοδρομία,ποδόσφαιρο,καλαθοσφαίρηση και χειροσφαίρηση) υπό την επίβλεψη του γυμναστή κ.Βουνάτσου Νικόλαου.






Παράλληλα,οι μαθητές της Α'τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το παραμύθι "Τριγωνοψαρούλης"του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και να μάθουν πως όταν ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!


Η Β'τάξη με το παραμύθι του Αισώπου "Ο Λαγός και η Χελώνα" έμαθαν ότι δεν πρέπει να υπερηφανευόμαστε ή να κοροιδεύουμε τους πιο αδύναμους και ότι όποιος προσπαθεί στο τέλος θα τα καταφέρει!Μίλησαν επίσης για τα αθλήματα και τα οφέλη της άθλησης.Στο τέλος απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το μάθημα της φυσικής αγωγής στο  σχολείο.





Τέλος, οι Γ',Δ',Ε' και ΣΤ' τάξεις ανέπτυξαν τους κανόνες της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς,μίλησαν για τα αγαπημένα τους αθλήματα ομαδικά και ατομικά και έφτιαξαν κολάζ με Ολυμπιακά Αθλήματα.





Παράλληλα, η ΣΤ'τάξη έκανε εργασίες στην Αγγλική Γλώσσα (project) με θέμα "Greek Champions of the Olympic Games".










Τέλος,όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν τα παρακάτω βίντεο:
1) "Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 1987"
2) Αφιέρωμα:Παναγιώτης Γιαννάκης
3) Μπάσκετ:Κορυφαίες Στιγμές
4) Usain Bolt - Ο Δρόμος προς την Κορυφή
5) Never Give Up
6) Badminton:Αφιέρωμα