Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 είχαμε τη χαρά και μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας μια μεγάλη ποιήτρια και συγγραφέα την κυρία Αθηνά Παπαδάκη.
Η Αθηνά Παπαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του ιστορικού Τάκη Λάππα και νύφη της ποιήτριας Σοφίας Μαυροειδή - Παπαδάκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Υπήρξε παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής "Τα παραμύθια μας", όπου τα παιδιά ήταν οι δημιουργοί των ιστοριών. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της ΕΣΗΕΑ. Έχει εκδώσει δώδεκα ποιητικές συλλογές, δύο βιβλία ποιητικής και επτά βιβλία για παιδιά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το βιβλίο της "Με λύχνο και λύκους" βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το 2010.
Η κ.Παπαδάκη μέσα από μια ποιητική προσέγγιση, αφηγήθηκε ένα παραμύθι στα παιδιά της Α'δημοτικού και στη συνέχεια τους ζήτησε, αφού χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους να ζωγραφίσουν τον ήρωα του παραμυθιού.





Στη συνέχεια,οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων,έκαναν ερωτήσεις στην ποιήτρια σχετικά με τα έργα της,την πηγή έμπνευσης της και τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσει ένα έργο της.Η κ.Παπαδάκη,με πολύ υπομονή και χαρά απάντησε σε όλα τα παιδιά και εκείνα ενθουσιάστηκαν με τις απαντήσεις της.Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στο σχολείο μας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σημαντικότατο έργο της.