Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

"ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ"- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017,οι μαθητές των Α',Β',Γ' και Δ' τάξεων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Οι Θεοί του Ολύμπου"από τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία βασισμένη σε ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. 
Όπως: 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ, ΦΙΔΙ και ΓΑΙΔΑΡΟΣ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΠΥΡΡΑ, γνωριμία ΔΙΑ και ΗΡΑΣ, διαμάχη ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΗΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣ, η γέννηση του ΕΡΜΗ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΑΓΧΙΣΗΣ, κ.α.




Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή.