Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

"ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ"-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι Α' & Β' τάξεις του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου.
"Οι τρεις Χιονάνθρωποι" αποτελούν μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik σε μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Μια παράσταση αφιερωμένη στη φιλία, τη συνεργασία και το μοίρασμα. Κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Δεν πρόκειται για συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.


 Τρεις Χιονάνθρωποι. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του. Ο καθένας με τις μανίες του. Παγωμένοι αλλά όχι ακίνητοι, λευκοί αλλά όχι ασυγκίνητοι. Διεκδικούν ένα κομμάτι γης. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Άλλοι βάζουν σύνορα, άλλοι βάζουν διόδια κι άλλοι στρατιώτες. Οι Χιονάνθρωποι βάζουν την παγωμένη τους καρδιά και επιτίθενται με χιονόμπαλες. Όμως υπάρχουν κάποιοι, πραγματικά δυνατοί που κάτω από το χιόνι κρύβουν μια ζεστή καρδιά, που ξέρουν να ονειρεύονται, να μοιράζονται, να αγαπούν και να βοηθούν.


Εργαστήρι Μαιρηβή 
Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.
Βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού κουκλοθέατρου και των συναφών παραστατικών τεχνών.