Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

«8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»(27-9-2021)

 

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού , πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας,   αθλητικές δράσεις  στο πνεύμα  της ημέρας.

 Με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας πήραν μέρος στις δραστηριότητες  ανά τάξη  λαμβάνοντας τα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς  του κορωνοϊού.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού,η προαγωγή της υγείας και ευεξίας,η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων,αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Όλες οι τάξεις του Σχολείου μας έλαβαν μέρος σε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο,μπάσκετ,σκυταλοδρομία,σκοινάκι,ποδηλασία,αερόστατο ενώ είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για τα ολυμπιακά αθλήματα,τους 5 κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικά να μάθουν μέσα από τη ζωγραφική τα ονόματα αθλημάτων και αθλητικών δραστηριοτήτων.