Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2022 (9-2-2022)


 Στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022, η Γ2 τάξη παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ζητούμενο ήταν η γνώση να έρθει μέσα από αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών όπως είναι η ανάγνωση παραμυθιών και το παιχνίδι.

Έτσι, η Αθηνά και ο Ντίκι, οι ήρωες των εκπαιδευτικών παραμυθιών των κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδας και Κύπρου εξήγησαν σε μικρά παιδιά Δημοτικού και από τις δύο χώρες τι πρέπει να προσέχουν στο διαδίκτυο για να πλοηγούνται με ασφάλεια. Τα παιδιά διασκέδασαν και έκαναν δυο καινούριους φίλους: την Αθηνά που ξέρει πολλά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αξία του να το λέμε σε έναν ενήλικα αν κάτι μας αναστατώσει ή μας προβληματίσει διαδικτυακά και τον Ντίκι που τους μίλησε για την παραπληροφόρηση, την επαφή με αγνώστους και το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Τα μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού και τα παιδιά Γυμνασίου ενθουσιάστηκαν παίζοντας το «κυνήγι του χαμένου Θησαυρού»! Μέσα από κουίζ, γρίφους, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν για την ασφαλή πλοήγηση παίζοντας!

O τελικός γρίφος οδηγούσε στο «Θησαυρό». Ένα ευφάνταστο βίντεο που έλεγε στα παιδιά ότι ο πραγματικός «θησαυρός» και το πραγματικό έπαθλο της όλης διαδικασίας δεν είναι άλλο από την απόκτηση της γνώσης για μια θετική, ασφαλή και ποιοτική διαδικτυακή εμπειρία.

 Ραντεβού του χρόνου, στις 7 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023!