Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2023


 Διαδικτυακή δωρεάν συμμετοχή για τους συνδρομητές του περιοδικού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την διαδικασία που ακολουθείται από το εξεταστικό κέντρο της Βοιωτίας στους παρακάτω συνδέσμους:
Υπεύθυνη Δήλωση γονέα και φόρμα εγγραφής:
Σημαντικές ημερομηνίες
• Από τη Δευτέρα 20/2 και μέχρι την Πέμπτη 10/3/2023 οι μαθητές θα μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα του διαγωνισμού για να εκτελέσουν δοκιμαστικά τεστ αφού λάβουν κωδικό από το εξεταστικό κέντρο.
• Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 λήξη εγγραφών-συνδρομών
• Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 online Διαγωνισμός
Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Βοιωτίας της ΕΜΕ με ενθουσιασμό ανακοινώνει ότι για ακόμα μια χρονιά αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή του πρωτότυπου διαγωνισμού μαθηματικών δεξιοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2022, προσφορά για τους συνδρομητές του αντίστοιχου περιοδικού της ΕΜΕ, του νέου καινοτόμου οράματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στόχος είναι να σχηματιστεί ένας πυρήνας ατόμων από τις μικρές ηλικίες που αγαπούν τα Μαθηματικά και μπορούν μέσα από αυτά να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και να έρθουν πιο κοντά στη μαθηματική επιστήμη.
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.14/88093/ΦΔ/89435/Δ1/ 19-7-2022)
Πριν από τέσσερα χρόνια δεκάδες μαθητές από τη Βοιωτία αλλά και τους γειτονικούς νομούς πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι των τριών εξεταστικών κέντρων σε Λιβαδειά, Θήβα και Σχηματάρι.
Έκτοτε για 5η φορά με τη βοήθεια των δασκάλων, καθηγητών και γονέων, τη συνδρομή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθυντών των δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, οι μαθητές από τη Β Δημοτικού έως τη Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στην ανάδειξη βασικών πτυχών της μαθηματικής σκέψης, έτσι όπως η έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών έχει υποδείξει τα τελευταία χρόνια.
Φέτος ο διαγωνισμός θα γίνει και πάλι διαδικτυακά. 


Οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους την ώρα της εξέτασης την απαραίτητη θεωρία για την αντίστοιχη τάξη στην οποία φοιτούν.
Ποιοι θα βραβευτούν;
Με το πέρας της εξέτασης ο/η μαθητής/τρια θα γνωρίζει σε ποιες ερωτήσεις έχει απαντήσει σωστά καθώς και τη συνολική βαθμολογία του (0-100). Επίσης θα έχει δυνατότητα να ‘‘κατεβάσει’’ ηλεκτρονική βεβαίωση συμμετοχής.
Ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά τη βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για το λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν θα καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο.
Περισσότερα για το διαγωνισμό στη Βοιωτία 5ος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2023 και τον τρόπο συμμετοχής και εγγραφής δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
του Παραρτήματος Βοιωτίας της Ε.Μ.Ε.
Ο Πρόεδρος Γιάννης Βελαώρας
Η Γραμματέας Ατματζίδου Αικατερίνη