Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ-ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 26-3-2020

Αγαπητοί γονείς & μαθητές,

Για όσους από εσάς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν κωδικούς στην ψηφιακή πλατφόρμα τoυ Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,έχετε τη δυνατότητα, αφού πατήσετε πάνω στο εικονίδιο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ που βρίσκεται στα αριστερά του ιστολογίου μας,να πλοηγηθείτε στο ψηφιακό αποθετήριο του Υπουργείου Παιδείας.
To Φωτόδεντρο αποτελεί το Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το περιεχόμενό του είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Φιλοξενεί όλα τα Μαθησιακά Αντικείμενα του Δημοτικού Σχολείου(αυτόνομες και επαναχρησιμοποιήσιμες μονάδες ψηφιακού υλικού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία και τη μάθηση) όπως, για παράδειγμα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πειράματα, διερευνήσεις και ανοικτές δραστηριότητες, ασκήσεις και τεστ αυτοαξιολόγησης, πειράματα και προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, διαδραστικές εφαρμογές, εικονικές περιηγήσεις.
Έτσι,αφού επιλέξετε το μάθημα και την ενότητα που σας ενδιαφέρει,έχετε την δυνατότητα μέσα από πολυμεσικές δραστηριότητες να κάνετε επανάληψη σε όσα έχετε μάθει ως τώρα.