Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Εφαρμογή πλατφόρμας edupass.gov.gr από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021(30-10-2021)

 

Aγαπητοί Γονείς& Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.


Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δηλώνεται υποχρεωτικά:
1)  Κάθε φορά το αποτέλεσμα του self test που θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  βράδυ και από εκεί θα τυπώνεται πλέον η κάρτα μαθητή που θα επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή. 
2) Μόνο μία φορά θα δηλώσουν την υγειονομική τους κατάσταση ΟΛΟΙ οι μαθητές του σχολείου που έχουν νοσήσει και οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί.
3) Όλοι οι εισερχόμενοι στο σχολείο επισκέπτες ή οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.
 
Για είσοδο στην πλατφόρμα επιλέγετε edupass.gov.gr και χρησιμοποιείτε κωδικούς taxisnet.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. ​

​                                                                  Η Διευθύντρια του Σχολείου