Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» (3-11-2021)


 Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Βοιωτίας με την επωνυμία «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει την επιστημονική επιμέλεια του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών.

Τα προγράμματα που αναπτύσσουν τα Κέντρα Πρόληψης απευθύνονται σε γονείς & κηδεμόνες,σε εκπαιδευτικούς,σε μαθητές,σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες,σε συλλόγους,σωματεία και κοινωνικούς φορείς,σε πρόσφυγες,μειονοτικές ομάδες,φυλακισμένους,στις ένοπλες δυνάμεις και στην ευρύτερη κοινότητα.

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» οργανώνει: 1) Ομάδες Γονέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα όπως η επικοινωνία με τα παιδιά,η διαχείριση των συγκρούσεων στην οικογένεια,τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών,με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των γονέων στο ρόλο τους.

2) Ομάδες εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση,ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε θέματα όπως η δυναμική της ομάδας,η ενδοσχολική βία,η καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων,η διαχείριση των κρίσεων στη σχολική κοινότητα,η επικοινωνία με τους γονείς,με απώτερο σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο ρόλο τους.

3) Ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα με πολίτες με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής τους υγείας.

Το 2016 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας,του ρατσισμού,της ξενοφοβίας,των δικαιωμάτων του παιδιού και γενικότερα της οργάνωσης του Δημοκρατικού Σχολείου.

Το κέντρο πρόληψης εδρεύει στη Λιβαδειά ενώ λειτουργεί παράρτημα στη Θήβα,Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3.Τηλέφωνο επικοινωνίας 22620-81433 και email pzvoiotiapar@gmail.com.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.